هل یک ادویه معطر است که به طور گسترده در آشپزی و درمانهای سنتی استفاده میشود. درباره تأثیر هل بر سردردها، ممکن است به عنوان یک راهکار طب سنتی درمانی در نظر گرفته شود، اما تحقیقات علمی کمتری در این زمینه صورت گرفته است. به جهت ویژگی ها و تاثیرات مثبت هل بر سلامت بدن، میزان خرید هل با توجه به افزایش قیمت هل بیش از گذشته است. هل در کنار کاربرد ها و مصارف خوراکی به جهت خوشبو بودن در کاربردها و مصارف بهداشتی نیز استفاده میشود. هل در بسته ها و در وزن های مختلفی به فروش میرسد، نکته حاض اهمیتی که در زمان فروش هل لازم است به آن توجه داشت این است که از مراکز و فروشگاه های معتبر اقدام به خرید هل نمائید. هل محتوی ترکیباتی مانند اسانسها، آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی است. این ترکیبات ممکن است بر برخی از عوارض سردردی تأثیرگذار باشند. برخی افراد ادعا میکنند که مصرف هل میتواند در کاهش سردردهای میگرنی، سردرد تنشی و سایر نوعهای سردرد موثر باشد.
به جهت مواد شادی آفرین موجود در هل یکی از بهترین و موثرترین مواد جهت درمان سردرد است. به جهت طبیعت گرم و خشک و خواصی همچون شادی بخشی، هاضم غذا، بادشکن درمان زخم آب افتادگی دهان و مقوی لثه یکی از چاشنی های مهم در میان سایر چاشنی هاست که خواص درمانی متعددی دارد. هل به طور ویژه ایی در درمان انواع بیمارهای نظیر اغماء، صرع و سردرد مفید است. هل به عنوان یک گیاه دارویی باعث بوی خوش دهان میشود و مصرف انفیه کوبیده آن در بینی عطسه آور و به شکل ترکیبات معین برای گوش به عنوان مسکن درد استفاده میشود.
هل به دو شکل صغیر و کبیر است، هل برای ریه، سینه و امعاء مفید نیست، کتیرا را به عنوان مصلح آن می توان استفاده کرد. هل به عنوان یکی از چاشنی های شناخته شده به جهت کنترل اشتهاء و رفع تشنگی موثر است.