مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه است که بر پایه نشاسته تولید می شود. این شرینی خوشمزه دو قرن پیش از بندر مسقط وارد ایران شده و از آن زمان به بعد در ایران تهیه می شود، زعفران به کار رفته در این شیرینی باعث ایجاد طعم خوشمزه و نشاط آوری میشود. زعفران مشهد یکی از چاشنی های گیاهی ضد افسردگی است که مواد موجود در آن باعث ایجاد شادی میشود.
برای سرو مسقطی معمولا بعد از تهیه آن، سرد شده، برش زده میشود و بعد میل میشود. مواد تشکیل دهنده مسقطی زعفرانی شامل:
نشاسته، زعفران، گلاب، هل، آب، شکر
خرید زعفران
کاربر گرامی شما میتونید با رفتن به صفحه قیمت زعفران از قیمت های بروز زعفران با اندازه های مخطلف آگاه بشید و اگر قصد تهیه آن را دارید به صفحه خرید زعفران ما مراجعه کنید با تشکر.
طرز تهیه مسقطی زعفرانی
مواد لازم جهت تهیهی مسقطی زعفرانی مناسب چهار نفر:
نشاسته: یک دوم پیمانه
شکر: سه پیمانه
آب: هفت پیمانه
روغن مایع: یک دوم پیمانه
زعفران سابیده: یک قاشق چایخوری
گلاب: پنج قاشق غذا خوری
هل: به مقدار لازم
خلال بادام: به مقدار لازم
خلال پسته: به مقدار لازم
1- در مرحله نخست بهتر است نشاسته را در حدود 10 دقیقه در آب خیس کنید تا ترشی آن از بین برود. نشاسته را به همراه 2 پیمانه نشاسته داخل ظرف ریخته تا حل شود و در نهایت از صافی رد می کنیم.
2- در ظرف دیگری شکر راه به همراه 5 پیمانه آب به همراه روغن مایع روی حرارت گذاشته و خوب زده تا شکر حل شده و بجوشد.
3- نشاسته مرحله اول را به شکر در حال جوش اضافه می کنیم تا غلیظ شود.
4- شعله را کم می کنیم و در حدود 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد و در طی این دو ساعت با قاشق چوبی خوب مواد را هم می زنیم. در این فرصت زعفران را دم کرده و برای مرحله بعد اماده می کنیم.
5- بعد از این مرحله هل را اضافه می کنیم.
6- دو ساعت دیگر به هم زدن ادامه داده تا مواد غلیظ شود و بعد به آن زعفران دم کرده، گلاب، خلال بادام و پسته را اضافه می کنیم. وقتی مسقطی به راحتی از ظرف جدا شود به معنی این است که مسقطی آماده شده است، جهت برش مسقطی سطح صافی را چرب کرده و مواد را روی سطح چرب ریخته و بعد از سرد شدن برش میزنیم.

نکات مهم در زمان تهیه مسقطی:
- می توان خلال پسته و بادام را برای تزئین روی مسقطی استفاده بشه و داخل مواد نریخت
- کره هم می تواند جایگزین خوشمزه ای بجای روغن مایع باشد.
- بهتر است جنس ظرفی که انتخاب می کنیم لعابی یا چدنی باشد.
تفاوت مسقطی زعفرانی با مسقطی شیرازی:
از زمان ورود مسقطی به ایران چند شهر به عنوان سوغات آن شهر تهیه میشود، در ایران چند مدل مسقطی وجود دارد که از نظر تهیه تفاوت چندانی ندارد، به طور کلی 5 مدل مسقطی در ایران وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.
1- مسقطی شیرازی:
یکی از خوشمزه ترین سوغت شیراز ست و در مقایسه با مسقطی زعفرانی شیرین تر است و دارای رنگ تیره دارد.
2- مسقطی لاری:
از نظر روش پخت همانند مسقطی زعفرانی است و در شهر لارستان تهیه میشود.
3- مسقطی شیر:
برای تهیه آن از شیر استفاده میشود.
4- مسقطی با شیره:
برای تهیه این نوع مسقطی بجای شکر از شیره خرما و انگور استفاده میشود.
5- مسقطی گردویی:
در این مدل مسقطی قبل از سر شدن مسقطی، مسقطی را روی یک کیسه فریزر ریخته سپس مقداری گردوی خرد شده را روی آن می ریزیم و بعد مواد را لوله کرد، روی مسقطی لوله شد مقداری نارگیل میریزیم و سپس داخل یخچال گذاشته سرد شود.