10
اردیبهشت
خواص زعفران (طلای سرخ) و مصارف دارویی آن

خواص زعفران (طلای سرخ) و مصارف دارویی آن


زمان مطالعه : 4 دقیقه

در زمان خرید زعفرون، یکی از مواردی که بسیار حاض اهمیت است، قیمت روز زعفران است، به طور کلی اگر فروش زعفران فله ایی باشد در مقایسه با زعفرانهای بسته بندی شده دارای قیمت پایین تری خواهد بود.  زعفران یا ادویه طلایی از گذشته های دور تا به امروز به عنوان یک چاشنی در غذاها و دسرهای ایرانی کاربرد داشته است. تاثیر این گیاه گران بهاء در بدن سبب تولید آنتی اکسیدان شده که به سیستم ایمنی بدن کمک و باعث افزایش سطح انرژی بدن میشود. در ابتدا به معرفی زعفران پرداخته و بعد از آن به معرفی خواص آن می پردازیم:

معرفی زعفران

گیاه زعفران با نام علمی Crocus sativus از راسته مارچوبه ‌سانان و از تیره ی زنبقیان بوده و به دلیل رنگ زرد و گران بهاء بودن به طلای سرخ معروف است. عطر و بوی خوش زعفران بیش از ۴ هزار سال است که از غذاها و دسرهای به مشام میرسد. ایران یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده زعفران است که بیش از 90 % زعفران دنیا را تولید می کند.

خواص زعفران

عطر و طعم و رنگ زعفران به دلیل ترکیبات شیمیایی متنوعی است که در آن وجود دارد. بجز مصارف خوراکی کاربردهای دارویی متنوعی نیز داراست که شامل:
درمان آسم، رفع گرفتگی عضلات، رفع استرس، درمان کم خونی و نارسایی قلب و به عنوان یک مسکن قوی برای درمان درد به کار می رود. 
از زعفران در علم پزشکی جدید برای درمان سندروم پیش از قاعدگی (PMS)، درمان اضطراب، رفع مقاومت بدن به انسولین، درمان و کنترل دیابت، درمان بیماری های مربوط به تخریب سلول های عصبی، سرطان و رفع اختلالات و مشکلات یادگیری و ...
تاثیر دارویی گیاهزعفران بر بیماری های بالا یه طور کامل مشخص نیست اما در درمان بیماری های افسردگی، سندروم پیش قاعدگی، مشکلات جنسی، درمان آلزایمر و افسردگی به طور کامل تائید شده است. 

ترکیبات شیمیایی موجود در زعفران

در زعفران(ادویه طلایی) بیشتر از ۱۵۰ نوع ترکیب شیمیایی فعال موجود است، که هر کدام مسئول بو، عطر، مزه و خواص دارویی آن هستند و شامل:
کاروتنوئیدها -Carotenoids : باعث رنگ برگ ها و گلبرگ های شده و وظیفه ی جذب نور در گیاه را دارد. 
کروستین و کروسین - Crocetin and crocin : عامل اصلی رنگ زرد و قرمز زعفران میباشند.
مهمترین کاروتنوئیدهای زعفران شامل: لیکوپن، زآگزانتین و بتاکاروتن می باشند. 
اسانس - Volatile oils : روغنی که از گیاه به دست میاید و به آن عطر مایه یا روغن اسانس گفته میشود.
پیکروکروسین: ماده اصلی طعم زعفران
سافرانال : ماده اصلی عطر و رایحه زعفران
زعفران منبعی غنی از کائمفرول است که نوعی مولکول زردینه است که عامل رنگیزه های زرد زعفران و دارای خواص ضد سرطان، آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال است و در درمان بیماری های دیابت نوع ۲، نارسایی های قلبی و جلوگیری از پیری زودرس استفاده می شود.

(ccomment) دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید