از گذشته های بسیار دور یکی از چاشنی های خاص و منحصربفرد در تهیه انواع غذا و شیرینی، زعفران بوده است. اما در این میان زعفران ایرانی و الخصوص زعفران مشهد، شهرتی جهانی دارد. عطر و طعم این چاشنی گرانبهاء در کنار خواص فوق العاده و بی نظیرش آنرا به اولین ادویه گران بهاء در جهان بدل نموده است. یکی از برندهای معروف در بین ایرانی ها، زعفران قانئات است. که سالهای متمادی زینت بخش سفرهای ایرانی بوده است.
کیک باقلوایی زعفرانی
مواد لازم:
آرد :3 پیمانه
پودر نارگیل : 2 پیمانه
تخم مرغ 6 عدد
شکر:1 و1/4 پیمانه
بکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
روغن مایع: 1 پیمانه
گردو یا خلال بادام : به مقدار دلخواه
وانیل: کمی
زعفران: به مقدار دلخواه

طرز تهیه:
5عدد تخم مرغ و 1عدد سفیده را در ظرفی ریخته (یکی از زرده ها را کنار گذاشته برای تزیین) با همزن زده تا کرم رنگ شود شکر و روغن را اضافه می کنیم همراه با وانیل و با همزن خوب می زنیم. پودر نارگیل را اضافه کرده و کمی هم زده. آرد و بکینگ پودر الک کرده را به آن اضافه می کنیم. ته ظرف مورد نظر را کاغذ روغنی انداخته و مواد را در قالب می ریزیم.
مواد ما کمی سفت است با دستی که مرطوب کردیم روی آن را صاف می کنیم . زرده تخم مرغ را با زعفران مخلوط نموده و با برس روی آن می مالیم و روی آن را با خلال بادام یا گردو و خلال پسته تزیین می کنیم. و در فر با درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد و زمان 30 تا 35 دقیقه می گذاریم.
اگر دوست داشتید که روی آن طلایی شود می توانید شعله بالای فر را در اخر روشن کنید اما باید مراقب بود که نسوزد . البته من روشن نکردم. وقتی که باقلوا رابیرون آوردید برش میزنیم.
شربت را وقتی که باقلوا هنوز گرم هست روی آن می دهیم. شربت باید روی کیک را کاملا بگیرد بطوریکه وقتی یک برش از کیک را در اوردید کاملا خیس باشد.